Hihattimesta jäi lankaa lähes koko kerä, joten ajattelin kuluttaa sitä neulomalla hihattimeen sopivat pienet kotisukat. Lehdestä löytyi sattumalta juuri passelit sukkaset, ja sain aloittaa neulomisen suoraan ohjeesta. Tosi vähän onkin tullut villasukkia neulottua, joten siihen hommaan tuli taas hyvää kertausta. Lyhyt varsi vaikuttaa käytännölliseltä sisäkäytössä.

Lankaa kului tosi vähän. Saa nähdä mitä tuon lopun langan varalle keksisi. Toisaalta se on hyvää kirjontalankaa. Se kun on tällä hetkellä varastoni ainoa tavallinen punainen villalanka. Lopun langan voi käyttää sekalaisten töiden raitoihin tai koristeisiin.

Minulla on kaksijakoinen suhde liukuvärjättyyn lankaan. Toisaalta pidän siitä, toisaalta en. Tavallaan se värien "hallitsemattomuus" häiritsee minua, mutta toisaalta sävyvaihtelut tekevät pinnasta elävän näköisen. Sukat ovat itsessään ihan söpöt, mutta väri vähän vaivaa minua. Saa nähdä millaiseksi suhtautumiseni tuohon lankaan muuttuu käytön myötä. Pitää myöhemmin yrittää ottaa parempi kuva, kun langan väri ei kunnolla näy tässä tai hihattimen kuvassa.

Pienet sukkaset

Ohje: Novita Talvi 2008 -lehdestä (ohje 50)

Lanka: Novita Nalle Colori (kirjava punainen)
  (75 % villa, 25 % polyamidi, ohjetiheys 10 cm=22 s tai 32 krs)

Puikot: Sukkapuikot nro 3 sekä nro 3,5

Langan menekki: 50 g

Koko: Varsi 4 cm, jalkaterä noin 24 cm

Aika halvat sukat, nämä, vaikka lanka on ostettu viime syksynä nykyistä kalliimpaan hintaan. Maksoin langasta 5,70 e per kerä, mutta tällä haavaa se maksaa vain 3,90 e (poistoväri). Jos menekki tosiaan oli 60 grammaa, tuli sukkien hinnaksi 2,30 euroa. Aika pieni raha siitä, että saa rentouttavan harrastushetken monena päivänä. Sekä vielä kivat sukat siihen kaupan päälle!