Tässä taas uusi huivi, jonka neuloin miehelleni. Malli on omasta päästä ja värit valittu tarkasti. Tämä oli yksinkertainen ja helppo työ ottaa mukaan joululomalle Espanjaan. Neulominen sujui autossa mukavasti - aina kun vain Ellalta aikaa riitti. Värit eivät kuvassa ole ihan kohdallaan. Kyseessä siis grafiitinharmaa ja lempeä farkunsininen.


Raitahuivi

Ohje: Luo 39 s, neulo 3 o, 3 n -joustinneuletta. Kun olet neulonut 10 cm, katkaise lanka ja vaihda väriä. Värit: *M-S-M-H*, toista *-* kunnes huivi on riittävän pitkä, ja lopuksi vielä M-S-M. Ennenkuin langat loppuvat, leikkaa myös hapsulangat valmiiksi. Yhteen hapsuun tulee noin 20 cm pituisia lankoja seuraavasti: yksi sininen lanka, yksi harmaa lanka, kolme mustaa lankaa. Näin saadaan noin 10 cm pituiset hapsut, joissa on jokaisessa 10 lankaa. Tee huivin molempiin päihin 7 hapsua, siis 14 hapsua yhteensä.

Lanka: Manor Home Poesia (musta, farkunsininen ja tummanharmaa)
   (100 % merinovillaa, ohjetiheys 10 cm=22 s tai 30 krs)

Puikot: Pyöröpuikot nro 4

Langan menekki: 200 grammaa (mustaa 100 g, sinistä 50 g, harmaata 50 g)

Koko: pituus 200 cm, leveys 11 cm venyttämättä (venyttäessä 16 cm).

Viimeistelyn tein pingottamalla huivin sekä kostuttamalla sen suihkupullolla. Vaikka huivi ei montaakaan senttiä levinnyt pingotuksessa, tuli siitä vähän löysempi ja siten mukavampi käyttää.

Huivi pingotuksessa.