Kun neulelehti ilmestyy, käy usein niin ettei joistain malleista tykkää ollenkaan. Mutta kun aikaa kuluu, käykin ihan toisin. Mallit, jotka ajattelee ehdottomasti lehdestä toteuttavansa, jäävät tekemättä, mutta ne mallit, jotka eivät ensikatsomalla kiehtoneet, alkavat kiinnostaa. Niin kävi tämänkin hihattimen kohdalla.

Ensin ajattelin, että onpas tylsä ja vanha idea, kun näin kuvan hihattimesta. Minulla nimittäin on joskus muinoin ollut aika samanlainen hihatin. Mummuni muistaakseni neuloi sen minulle parikymmentä vuotta sitten. Mallikuviota en enää tarkkaan muista, mutta "tekniikka" oli sama kuin tässäkin: suora pötkylä, jossa on hihansuussa joustinneuletta ja pitsikuviossa isoja reikiä.

Aikaa kului, ja lehden mallit hautuivat mielessä. Jossain vaiheessa soffalla istuskellessa totesin, että sellainen hihatin olisi sittenkin tosi käytännöllinen minulle. Monesti hartioitani paleltaa, mutta villatakki tai -paita olisi liian kuuma. Lisäksi hihatin ei olisi tiellä vauvaa hoitaessa. Tuumasta toimeen siis!


Hihatin

Ohje: Novita Syksy 2008 -lehdestä, sovellettu Nalle-lankaan: luo 43 s.

Lanka: Novita Nalle Colori (kirjava punainen)
  (75 % villa, 25 % polyamidi, ohjetiheys 10 cm=22 s tai 32 krs)

Puikot: Puikot nro 4 (joustinneule) ja nro 7 (pitsineule)

Langan menekki: 155 g

Koko: Pituus noin 140 cm (hihansuussa joustinneuletta 17 cm),
  Pitsiosan leveys 45 cm

Tein hihattimesta vähän kapeamman kuin ohjeessa, sillä yritin saada yhden kerän (150 g) riittämään. Näppituntuma osui sattumalta oikeaan. Menekki oli loppujen lopuksi karvan päälle kerän verran. Hihatin ei ole kovin löysä, mutta ei silti kiristäkään kun saumoja on ommeltu riittävän vähän kiinni.

Olen oikein tyytyväinen hihattimeen. Jossain vaiheessa tuntui ettei se valmistu ikinä, kun edistymistä ei huomannut. Mutta yhtäkkiä alkoi loppu häämöttää, ja mallikuvio sujua ulkomuistista. Tästä saa uutta potkua toteuttaa näitä tällaisia vähän isompia töitä.