Ostin langan alunperin kaulahuivia varten, mutta totesin pipolle olevan enemmän käyttöä. Uusi koiranulkoilutuspipo oli tervetullut, sillä minulla oli vain kulunut, tylsä, mustanvärinen henkkamaukka-reuhka. Päädyin tekemään rinsessapipon Ulla-neuleverkkolehdestä. Kuvan otin vain tuossa pöydällä, joten pipo näyttää pitkulaiselta. Päähän laitettaessa se kuitenkin vähän venyy, joten pipo istuu päätä myötäillen. Pitää joskus päivänvalossa yrittää ottaa parempi kuva.

Rinsessa-pipo

Ohje: Ulla-neulelehti netissä
  Loin 90 silmukkaa, sillä käytin paksumpaa lankaa kuin ohjeessa.
  Myös kavennukset on tehty itse soveltaen.

Lanka: Manor Big Fly, punainen
   (70 % villaa, 30 % silkkiä, ohjetiheys 10 cm=18 s tai 26 krs)

Puikot: Sukkapuikot nro 4 ja pyöröpuikko nro 4

Langan menekki: 60 grammaa

Pipon koko: päänympärys 56 cm

Pipoa oli tosi mukava neuloa. Malli on hyvin helppo, mutta silti näyttävä. Alussa jännitti, että mitäköhän siitä tulee, sillä en ole pipoja koskaan tehnyt.

Ensin tuntui oudolta neuloa sukkapuikoilla. Minulla on vauva sylissä nukkumassa aina kun neulon, joten sukkapuikkojen kanssa piti olla erityisen varovainen. Vaihdoinkin aika pian pyöröpuikkoon. Itse asiassa neuloin kahdella 60 cm pyöröllä, sillä en ole löytänyt 40 cm pyöröjä täältä Zürichistä. Tosin en ole käynyt tarkistamassa keskustan erikoiskauppoja. Keskustaan ei nykyään ole juuri asiaa, ja pelkkien puikkojen takia sinne ei tule lähdettyä. Kavennusten alettua vaihdoin tietysti takaisin sukkapuikkoihin.

Nyt ei muuta kuin testaamaan uutta pipoa eri keleissä. Lanka on ihanan pehmeää, joten ainakaan pipon ei pitäisi kutittaa!