Kun kerran vauhtiin pääsin, neuloin vielä toisenkin pipon. Rinsessapiposta jäi punaista lankaa vajaa kerä. Kaveriksi löytyi samanvahvuista luonnonvalkeaa, tai oikeastaan lanka taitaa väriltään olla todella vaalea beige. Raidat tein ihan tuurilla, ja yritin kuluttaa punaista lankaa mahdollisimman loppuun. Onni oli matkassa, sillä punaista lankaa jäi vain pienen pieni nöttönen. Ehkä viisi grammaa. Se voi joskus olla kullanarvoinen määrä jotain kirjailua tai raitaa varten.

Raita-pipo

Ohje: Luo 90 silmukkaa ja neulo 1 o 1 n -joustinneuletta 10 krs. Jatka valkoisella langalla 1 krs kaikki s o. Sen jälkeen neulo 10 krs 3 o 3 n -joustinneuletta. Vaihda punaiseen lankaan ja neulo 1 krs kaikki s o. Sitten neulo 5 krs 3 o 3 n -joustinneuletta. Vaihda valkoiseen lankaan ja neulo 1 krs kaikki s o. Neulo taas 10 krs 3 o 3 n -joustinneuletta. Vaihda jälleen punaiseen lankaan ja neulo sillä pipo loppuun.
  Aloita kavennukset, kun pipon pituus on 16 cm. Neulo kavennuskerroksen jälkeen aina välikerros, jolloin ei kavenneta. Aloita kavennukset neulomalla 2 n yhteen joka toisessa mallikerrassa. Tee sama seuraavallekin mallikerralle, jolloin pipossa on 3 o 2 n -joustinneuletta. Jatka, kunnes pipo on 3 o 1 n -joustinneuletta. Sitten kavenna samoin oikeita silmukoita, jotta pipo olisi 2 o 1 n -joustinneuletta. Sen jälkeen kavenna joka toisessa mallikerrassa neulomalla ensin 2 o yhteen (-> 2 o 1 n 1 o 1 n -joustinta), ja sitten 1 nurja ja yksi oikea silmukka nurin yhteen (-> 2 o 2 n -joustin). Lopuksi kavenna nurjat pois siten, että jäljelle jää 4+4+4+4 oikeaa silmukkaa. Katkaise lanka, ja päättele työ vetämällä lanka silmukoiden läpi.

Lanka: Manor Big Fly, punainen
   (70 % villaa, 30 % silkkiä, ohjetiheys 10 cm=18 s tai 26 krs)
  Manor Maddison Fenice, luonnonvalkoinen
   (70 % villaa, 30 % kashmiria, ohjetiheys 10 cm=18 s tai 25 krs)

Puikot: Sukkapuikot nro 4

Langan menekki: 55 grammaa (punaista 40 g, valkoista 15 g ?)

Pipon koko: päänympärys 56 cm

Kyllä nyt kelpaa lenkkeillä uusien pipojen kanssa!