Ella-vauvamme oli syntyessään 44 cm ja 2440 g, ja koska hän syntyi viisi viikkoa etuajassa, meille tuli pienoinen paniikki vaatteiden suhteen. Vauvatarvikekaupan täditkin ihmettelivät, onko OIKEASTI tarkoitus ostaa NOIN pieniä vaatteita, kun mieheni kävi hakemassa parit 44-senttiset potkuhousut. Niinpä oli tarpeen neuloa myös oikean kokoiset villasukat pienokaiselle.

Yhden puretun prototyyppisukan jälkeen sopiva koko löytyi, ja neuloin sukat samasta langasta kuin vauvannutun. Sukat on tehty ihan perinteisellä villasukkamallilla käyttäen tavallista kantapäätä (ei vahvennettua). Sukan suussa on samanlainen koristevirkkaus kuin nutussa.

 

Ellan ensisukat

Ohje: perinteinen villasukka, 32 silmukkaa (8 silmukkaa puikolla)

Lanka: Manor Maddison Fenice, tummanpunainen
   (70 % villaa, 30 % kashmiria, ohjetiheys 10 cm=18 s tai 25 krs)

Puikot: Sukkapuikot nro 3

Langan menekki: 50 grammaa

Sukkien valmistuttua tajusin, että olin tarkalleen vuotta aiemmin neulonut koulutyönä yhdet vauvansukat. Näitä nyt tehtyjä sukkia katsoessani huomasin, miten paljon käsialani on vuodessa kehittynyt. Tuntui todella kivalta nähdä neulomisharjoittelun tulokset konkreettisesti. En ole pelkästään oppinut lukemaan malleja ja neulomaan niistä, vaan käsialastani on myös tullut siistimpää ja tasaisempaa. Muuten en olisi kiinnittänyt asiaan mitään huomiota.

Huomenna Ella täyttää 7 viikkoa, ja sukat alkavat käydä pieniksi. Pitänee siis ottaa uudet sukat työn alle, sillä on mukava käyttää oikean kokoisia sukkia jotka pysyvät hyvin jalassa.