Löysin niin hauskannäköistä mustaa lankaa (mustan joukossa oli pari säiettä hopealankaa mukana), että päätin heti tehdä siitä huivin. Mitään mallia minulla ei ollut valmiina. Ajattelin kehittää sellaisen omasta päästäni, kun nettisurffailu tai lehtien selaaminen ei tuottanut tulosta. Helpommin sanottu kuin tehty... Tämä lankapa ei ihan hevillä huiviksi suostunut, vaan mallin kehittely oli varsin epäonnista hommaa. Kokeilin jos jonkinlaista; aina oikein -neuletta tai joustinneuletta, tämän tai tuon kokoisilla puikoilla, rei'illä tai ilman, reiät noin tai näin... Neuloin ja purin ja neuloin ja purin... Ziljoona kertaa. Mikään ei näyttänyt minusta riittävän hyvältä. Meinasi jo usko kokonaan loppua. Lanka vaan oli niin kivan näköistä kerällä, että jatkoin mallin kehittelyä sitkeästi. Ja löytyihän se paras malli sitten vihdoin.


Musta-hopea reikähuivi

Ohje: omasta päästä

Luo 23 s. Neulo 3 krs ainaoikeaa. Neulo mallineuletta niin paljon kuin haluat huiville pituutta. Sen jälkeen neulo 3 krs ainaoikeaa. Lopuksi päätä silmukat kerralla.

Mallineule:
1. krs: 2 o, *lk, 2 s o yhteen*, toista *-* kunnes puikolla on jäljellä 1 s, neulo viimeinen s oikein.
2. krs: n, *n,o*, toista *-* kunnes puikolla on jäljellä 2 s, neulo viimeiset 2 s nurin.
(Eli 2. kerroksella neulotaan aina muulloin nurin, mutta langankierrot neulotaan oikein.)

Lanka: Manor Home Luciana
  (92 % polyakryylia, 6% viskoosia, 2 % polyesteriä, ohjetiheys 10 cm=21 s tai 25 krs)

Puikot: Pyöröpuikot nro 8

Langan menekki: 100 grammaa

Huivin koko: 16 cm x 186 cm (reikäinen malli, joten "venyy ja paukkuu"!)

Huivi olisi voinut olla hiukan lyhyempikin. Viimeistelyä en tehnyt. Kuten yllä olevasta kuvasta näkyy, huivi ei ole ihan täsmällinen suorakaide. Huivi on kuitenkin neulottu ihan tavallisesti, joten kerrosten vinous (ja samalla huivin päädyn vinous) johtuu käsialasta tai mallista tai jostain. Olen kuitenkin tosi tyytyväinen lopputulokseen.