Esikoisemme syntyy lokakuussa, joten päätin rohkeasti tarttua härkää sarvista ja neuloa hänelle nutun. Ohje on Novitan netistä ja helppoa ainaoikein-neuletta. Valitsin tällaisen helpon mallin, sillä jo saumojen tekeminen oli minulle täysin uutta. Onneksi netistä löytyy runsaasti neuvoja kuvien kera, joten saumat ja napinlävet eivät sitten loppujen lopuksi tuottaneet suurta ongelmaa. Päinvastoin, tuntui todella hienolta saada valmiiksi jotain näinkin monimutkaista!


Punainen vauvannuttu

Ohje: Novitan netistä

Lanka: Manor Maddison Fenice, tummanpunainen
   (70 % villaa, 30 % kashmiria, ohjetiheys 10 cm=18 s tai 25 krs)

Puikot: Pyöröpuikko nro 4 (60 cm)

Langan menekki: noin 170 grammaa

Nutun koko: 60

Tämän työn kohdalla muuten ihastuin pyöröpuikkoihin. Aloitin työn tekemisen neulepuikoilla, mutta nopeasti hoksasin kokeilla pyöröjä. Tuli ihanan siistiä jälkeä!

Villanutun itsensä lisäksi minulla oli haasteena muuttaa Novitan ohje täkäläiselle langalle sopivaksi. Onneksi tuotesivuilta löytyy langoista paljon tietoa, joten pystyin ostamaan mahdollisimman samanlaista lankaa ja tekemään koetilkkuja. Pääntien koristeluvirkkauksen jätin varmuuden vuoksi tekemättä, sillä silmukkalaskelmat eivät tainneet kavennusten osalta osua aivan kohdalleen. Pääntie näyttää minusta vähän ahtaalta, ja koristelu olisi pienentänyt sitä entisestään. No, nyt on kesälomareissun jälkeen taas Novitan lankoja vinot pinot varastossa, joten aloittelijan ei tarvitse pähkäillä laskelmien kanssa.