Tämänkin työn aloitin Ranskassa lomaillessa. "Kääpäkumpu" eli babybump eli vauvavatsa tuntui alkavan kasvaa vauhdilla ja vauvan liikkeet myös tuntuivat aiempaa selvemmin ja useammin. Oli siis korkea aika aloittaa ensimmäinen neulomus vauvalle (Aiemmin blogatun vauvannutun tein myöhemmin.).

Malli tuntui aluksi pöyristyttävän vaikealta. Mallia tuli harjoiteltua, kun neuloin mallitilkut kolmilla eri puikoilla nähdäkseni millä tulee parasta jälkeä. Mallitilkkujen tekeminen on senkin takia hyödyllistä, että varsinaisesta työstä tuli heti alusta saakka siistimpi, kun mallia oli jo oppinut vähän tekemään. Työssä olevat ziljoona silmukkaa meinasivat vallan mennä sekaisin, ja tuntui vaikealta joutua aina joka kerroksella laskemaan kaikki 110 silmukkaa. Välillä jouduin purkamaan useita kerroksia, kun huomasin virheen, mutta kärsivällisyys kannatti. Loppujen lopuksi opin tämänkin mallin, eikä jokaista kerrosta enää tarvinnut laskea kokonaan. Riitti kun nurjan puolen kerrosta neuloessa tarkkaili, että työn oikealla puolella neulotut neljän silmukan mallikerrat toistuivat kuten pitää.

Työn alussa ajattelin, että kyllästyn tekeleeseen vielä moneen kertaan, kun malli tuntui niin vaikealta ja eteni hitaasti. Mutta heti kun malli tuli tutummaksi, työskentely olikin ihanan rutiininomaista ja rentouttavaa.

 

Vihreä vauvanpeitto "Nyppylät"

Ohje: Novita Muksu -lehti 2008, ohje 11

 

Lanka: Manor Home Poesia, limenvihreä
   (100 % merinovillaa, ohjetiheys 10 cm=22 s tai 30 krs)

Puikot: Neulepuikot nro 5, puolivälissä piti vaihtaa pyöröpuikkoihin kun neuleesta tuli niin painava.

Langan menekki: 200 grammaa

Peiton koko: 63 cm x 63 cm

Koska olen edelleen ollut liian laiska kokeillakseni pingottamista, viimeistelin työn silittämällä sen kostean liian läpi. Pingottamalla työ olisi luultavasti ollut helpompi saada tasaiseksi, mutta kyllä se silitysraudallakin onnistui. Nyppylätkään eivät litistyneet. Ehkä vielä joskus ihan oikeasti pingotan jonkun oikean työn...

Nurjalta puolelta vauvanpeitto on tasainen:

Ja oikealla puolella peitossa on nyppylöitä:

Reunassa on aina viiden silmukan verran helmineuletta.