Tässä yksi tämän hetken lempihuiveista. Virkkasin tämän kesäkuun alussa, ja huivilla on ollut runsaasti käyttöä koko kesän ajan. Huivi mahtuu pieneen tilaan, ja on siten todella kätevä ottaa mukaan käsilaukkuun. Huivi on silti iso, ja lämmittää mukavasti kun kuuma kesäpäivä viilenee iltaa kohden. Ei tarvitse raahata mukana mitään isoja ja hankalia jakkuja, kun ohutolkaimisen topin tai mekon kaverina voi käyttää hartiahuivia.

Ohjeen alkuperästä minulla ei ole sen kummempaa tietoa. Voipi olla että tämä on joku tosi yleinen malli, jota paljon käytetään. Helppo se ainakin on! Itse sain ohjeen eräältä kurssikaveriltani, jolle hänen äitinsä oli virkannut tällaisen huivin. Ohje on hyvin yksinkertainen: tarvitaan vain ketjusilmukoita ja pylväitä. Huivi aloitetaan kärjestä. Siitä sitten virkataan edes takaisin "sik-sakkia" rivi kerrallaan ylöspäin. Huivi levenee joka kerroksella aina toisesta reunasta. Huivia on helppo sovittaa työn edetessä, ja siten kokeilla minkä kokoisen huivin haluaa tehdä. Pylväät tulevat toisiinsa nähden samaan kohtaan, ja pylväiden väliin virkataan aina 5 ketjusilmukkaa. Käännöksissä tehdään 13 ketjusilmukkaa eli 5 kjs ("aukkoa" varten) + 3 kjs (kääntymistä varten) + 5 kjs ("aukkoa" varten).

Virkattu kolmiohuivi mohair-langasta

Ohje (kurssikaverilta saatu):

Virkkaa 13 kjs ja tee p koukusta katsottuna viimeiseen kjs:aan. Virkkaa 13 kjs ja tee sen jälkeen p  ensimmäisen p:n kohdalle. Virkkaa 5 kjs ja tee p edellisen rivin "päätyyn" (kts. kuva alla) Virkkaa 13 kjs, p, 5 kjs, p, 5 kjs, p. Virkkaa 13 kjs, p, 5 kjs, p, 5 kjs, p, 5 kjs, p. Ja niin edespäin. Loppuun virkataan yksi kerros pelkkiä pylväitä. Yksi pylväs jokaiseen silmukkaan. Muista jättää lankaa myös hapsujen tekoa varten!

Lanka: Manor Home Martine, beige
   (90 % polyakryylia, 10 % mohairia, ohjetiheys 10 cm=16 s tai 25 krs)

Virkkuukoukku: nro 4,5

Langan menekki: vajaat 150 grammaa

Huivin koko: leveys 190 cm, korkeus 73 cm

Lankanahan tässä voi käyttää ihan mitä vain haluaa, ja valita virkkuukoukun sen mukaan. Myös hapsuja voi laittaa tiheämmin, jos tykkää, mutta itse laitoin aina jokaiseen "kulmaan" yhden hapsun. Jokaisessa hapsussa on kolme 20 cm pituista lankaa, eli silloin saadaan kuusilankainen hapsu joka on 10 cm pitkä. Hapsu on kiinnitetty hevosenhäntäsolmulla.

Tässä tarkempi kuva rakenteesta. Virkkuukoukku osoittaa aloituskohdan.