Monenlaiset kädentaidot ovat sydäntäni lähellä - aina puutöistä nypläämiseen saakka. Tänä vuonna päätin opetella neulomaan ja virkkaamaan. Muutimme nimittäin mieheni ja kolmen koiramme kanssa ulkomaille, eikä mukaan voinut valitettavasti ottaa kaikkia mahdollisia käsityötarvikkeita. Langat kuitenkin mahtuivat muuttokuormaan, ja niistä onkin ollut paljon iloa ja ajankulua.

Olen aiemmin neulonut aika vähän, enkä ole senkään vertaa virkannut. Säännöistä minulla ei ole ollut mitään hajua, enkä ole osannut lukea neuleohjeita. Syksyllä 2007 satuin kuitenkin kurssille, jossa näitä asioita opetettiin, ja tänä vuonna päätin sitten keskittyä neulomisen ja virkkaamisen harjoitteluun. Ensimmäisenä päätin neuloa helpon kaulahuivin.

Ostin joskus valkoista Foxia tehdäkseni siitä boamaisen pörrökaulahuivin virkkaamalla. Mutta kun ryhdyin toimeen, en onnistunut millään virkkaamaan tuota lankaa. Ei vaan virkkuukoukku meikäläisen kätösissä Foxille taipunut. Enpä sitten jäänyt asiaa sen enempää ihmettelemään, sillä pehmoinen lanka suorastaan vaati päästä huiviksi. Laitoin puikot laulamaan, ja tavallinen ainaoikein-huivi pääsi työn alle.


Valkoinen pörrökaulahuivi

Ohje vyötteen mukaan: Luo 10 s ja neulo ainaoikeaa tasona. Päätä silmukat kerralla.

Lanka: Novitan Foxi, valkoinen (70 % villaa, 30 % polyamidia)

Puikot: pyöröpuikot nro 12

Langan menekki: 100 grammaa (huivista olisi voinut tehdä pidemmän, mutta minulla oli vain yksi kerä)

Valmiin huivin koko: 14 x 96 cm

Neulominen sujui todella vikkelästi, sillä huivi valmistui muutamassa tunnissa. Nyt minulla on vielä toinekin kerä Foxia varastossa. Jos talvisen koekäytön jälkeen siis tuntuu siltä, että huivi on liian lyhyt, voin jatkaa neulomista ja tehdä siitä pidemmän.